családfotó, anya és fia, többiek szaladnak, kiskutya, mező, szabadtéri családfotó

Minden egyes fotózás előtt elhangzik az a bizonyos leges-leges-legfontosabb kérdés: milyen ruhát viseljünk?…Van, aki csak megerősítést szeretne, mert határozott elképzeléssel érkezik, de nyilván a legtöbb anyukának -főleg annak, aki még nem volt fotózáson- ez komoly kihívás. Tudjátok, hogy ha kell, szívesen segítek – írásban, telefonon, de akár személyesen is. Azoknak pedig, akik még nem tartanak itt, ide is összegyűjtöttem a legfontosabb szabályokat. Nincs sok, csak néhány, amelyeket ha szem előtt tartotok, a siker garantált. 😉 Elsőként a NEM-eket szedtem nektek csokorba, egy következőben pedig az IGEN-eket fogom, vagyis tippeket kaphattok, hogy hogyan érdemes a családi fotózásra felöltözni.

Akkor következzen az 5 mumus, vagyis 5 ruhatípus, amit a legjobb, ha a családfotózás idejére a szekrény mélyén felejtesz, mert a legszebb mosolyt és családi összhangot is szempillantás alatt agyonvágja.

kislány, mező, fűben fekszik, szabadtéri fotózás, gyerekfotó, családfotó
  1. NE VISELJETEK FELIRATOS RUHÁT! Tudom, hogy iszonyú menő feliratos pólók sorakoznak a polcaitokon, de jobb, ha a családfotózás idejére ezeket otthon hagyod. Hogy miért? Mert a felirat, szóljon az bármiről, elvonja a figyelmet az arcotokról. Próbáld csak ki! Nézz meg egy fotót, amin az arcok mellett valamilyen felirat vagy akár csak pár betű van – biztos, hogy nem az arcot nézed meg először, hanem a szöveget fogod elolvasni.
  2. LE A RAJZFILMFIGURÁKKAL! Nincs bajom a rajzfilmekkel, mesefigurákkal, sőt! Azt is tudom, hogy a legtöbb gyerkőc szekrénye teli van figurás pólókkal, de jó, ha tudjátok, hogy a szabadtéri családfotózásokra ez nem a legjobb választás. Hogy miért? Pont ugyanazért, amiért a feliratok. Elvonják a figyelmet az arcotokról. A családi fotóknak pedig ugye ti vagytok a főszereplői, nem pedig különböző mesefigurák. 😀
  3. NE ÖLTÖZZETEK NEON SZÍNEKBE! Az egyik ok, amiért ezt mondom, az az, hogy a neonszínek köszönőviszonyban sincsenek a természettel, a természetességgel, s ha egy képen ilyen szín van, az annyira világít, mintha egy lámpa lenne… A másik ok, hogy egy rikító szín visszatükröződik az arcotokon, egy neonos púderárnyalat pedig keveseknek áll jól. 😉
  4. ICI-PICI MINTÁKAT NE! Annak a kérésnek, hogy a halszálkás, apró mintás és sűrűn csíkozott ruháitokat a fotózás idejére tedd félre, inkább szakmai, mintsem esztétikai okai vannak. Az ilyen mintázatok ugyanis zavaros vonalkákká alakulnak a képernyőn, képen (Moire effektus, ha valaki ég a vágytól, hogy ezt megértse…) Persze ebbe a hibába nem csak ti, hanem a sztárok is könnyen beleesnek – vagyis ti most már nem. 😉 https://divany.hu/offline/2016/05/05/ne_menjen_csikosban_fotofal_ele/
  5. És végül a legfontosabb: hagyd otthon a KÉNYELMETLEN, NEM A SAJÁT SZEMÉLYISÉGETEKET TÜKRÖZŐ RUHÁKAT is. A kényelmes ruha a szabadtéri fotózásoknál nem szorul magyarázatra, elég, ha elképzeled magad tűsarkúban a mezőn. A saját személyiséget tükröző szett pedig: ne vásárolj csak a fotózás kedvéért extra divatos, különleges ruhákat, amelyeket amúgy eszedbe se jutna felvenni. Például ha nem hordasz kalapot, nem biztos, hogy egy trendi sorozat kedvéért érdemes egy extravagáns kalap alól kikukucskálnod. Sok fotósnál kiegészítők, habos-babos gyerek- és kismamaruhák közül válogathattok, tudom, ilyen is van. Én viszont azt mondom, hogy ha maskarát öltötök, más bőrébe, stílusába bújtok, az soha nem lesz teljesen a ti fotótok, nem fog rólatok, a TI CSALÁDOTOKRÓL szólni. Ti csak az arcotokat adjátok hozzá.

Most már tudjátok, hogy mit NE, maradt még egyáltalán valami, amit felvehettek? Nyugi, maradt, egy következő posztban tippeket adok, hogy hogyan érdemes felöltözni, hogy a családfotózáson a legjobbat hozzátok ki magatokból.

Pin It on Pinterest